Safari Nuggets

Visumvereisten voor toeristen in Tanzania

Tanzania, met zijn adembenemende landschappen, overvloedige wildlife en levendige cultuur, is een gewilde bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Om een soepele en memorabele reis te garanderen, is het essentieel om de visumvereisten voor toeristen te begrijpen. In deze uitgebreide gids zullen we de visumvereisten voor toeristen in Tanzania verkennen, de soorten beschikbare visa, het aanvraagproces en waardevolle tips voor een probleemloze binnenkomst.

Soorten toeristenvisa voor Tanzania

Tanzania biedt verschillende soorten toeristenvisa aan om verschillende reisbehoeften tegemoet te komen. De meest voorkomende zijn:

Gewoon Toeristenvisum (Single Entry): Dit visum stelt toeristen in staat om eenmaal Tanzania binnen te komen en maximaal 90 dagen te blijven. Het kan verlengd worden met nog eens 90 dagen terwijl je in Tanzania bent.

Visumvereisten voor toeristen in Tanzania

Oost-Afrikaans Toeristenvisum: Dit speciale visum stelt reizigers in staat om niet alleen Tanzania, maar ook Kenia en Oeganda te verkennen met één visum. Het is een uitstekende keuze als je van plan bent om tijdens je reis meerdere Oost-Afrikaanse landen te bezoeken.

Visumvereisten voor toeristen in Tanzania

Visumvrijstellingen

Sommige reizigers zijn vrijgesteld van het verkrijgen van een toeristenvisum voor Tanzania. Deze vrijstellingen omvatten:

 • Staatsburgers van landen in de Oost-Afrikaanse Gemeenschap (EAC), zoals Kenia, Oeganda, Rwanda, Burundi en Zuid-Soedan, die Tanzania zonder visum kunnen betreden voor maximaal 90 dagen.
 • Burgers van landen met visumvrije overeenkomsten met Tanzania, zoals Mauritius, Namibië en Zimbabwe, onder anderen.

Het aanvragen van een Tanzaniaans toeristenvisum

Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe je een Tanzaniaans toeristenvisum kunt aanvragen:

 1. Bepaal het type visum: Beslis of je een toeristenvisum voor eenmalige toegang of een Oost-Afrikaans toeristenvisum nodig hebt op basis van je reisplannen.
 2. Vul het aanvraagformulier in: Bezoek de officiële website van het Immigratiedienst van Tanzania om het visumaanvraagformulier te downloaden en in te vullen. Verstrek nauwkeurige en volledige informatie.
 3. Verzamel vereiste documenten:
  • Verzamel de volgende essentiële documenten:
 • Een geldig paspoort met minimaal zes maanden geldigheid na je beoogde vertrekdatum.
 • Pasfoto’s volgens de visumvereisten.
 • Een kopie van je vluchtplan.
 • Bewijs van betaling van de visumkosten.

4. Dien je aanvraag in:

Je kunt een Tanzaniaans toeristenvisum op een van de volgende manieren aanvragen:

 • Online aanvragen via het e-visumportaal van de Immigratiedienst van Tanzania.
 • Bezoek de dichtstbijzijnde Tanzaniaanse ambassade of consulaat in je thuisland.

5. Betaal de visumkosten:

Betaal de vereiste visumkosten, die variëren afhankelijk van je nationaliteit en het type visum waarvoor je solliciteert. Visumkosten kunnen online of bij de ambassade/het consulaat betaald worden.

6. Wacht op verwerking:

Verwerkingstijden kunnen variëren, maar toeristenvisa worden meestal binnen enkele werkdagen afgegeven.

Tips voor een soepele toegang tot Tanzania

Om een probleemloze toegang tot Tanzania te garanderen, overweeg deze tips:
 • Controleer de visumvereisten: Controleer de meest recente visumvereisten en kosten voordat je solliciteert.
 • Reisverzekering: Koop een uitgebreide reisverzekering die de gezondheid en onverwachte gebeurtenissen dekt.
 • Gele Koorts Certificaat: Als je uit een land komt waar gele koorts endemisch is, zorg ervoor dat je jouw gele koorts vaccinatiecertificaat bij de hand hebt.
 • Valuta omwisselen: Wissel wat valuta om op de luchthaven of bij een bank om initiële kosten te dekken.
 • Respecteer lokale wetten: Maak jezelf vertrouwd met lokale gebruiken en houd je aan de wetten en voorschriften van Tanzania tijdens je verblijf.

Met het juiste visum en de juiste voorbereiding ben je helemaal klaar om de ongelooflijke natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van Tanzania te verkennen. Of je nu een safari, een strandvakantie of een cultureel avontuur plant, Tanzania verwelkomt je met open armen. U kunt een safari in Tanzania boeken door onderstaand formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt binnenkort contact met u op met een voorstel voor een safariofferte. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en Veelgestelde vragen over Safari.