Safari Nuggets

De Beste Tijd voor een Safari in Tanzania

Tanzania, gelegen in Oost -Afrika, biedt een unieke combinatie van prachtige landschappen en overvloedige wilde dieren, waardoor het een topbestemming is voor safari -enthousiastelingen. Om echter volledig ondergedompeld te worden in de wonderen van dit Afrikaanse juweeltje, is het cruciaal om de perfecte tijd te kiezen voor je safari -avontuur. In dit artikel zullen we de beste tijd voor safari in Tanzania onthullen voor een onvergetelijke reis.

 1. Het Droge Seizoen (Juni tot oktober):

De Beste Tijd voor een Safari in Tanzania

Het droge seizoen, dat zich uitstrekt van juni tot oktober, staat algemeen bekend als de beste tijd voor een safari in Tanzania. Gedurende deze periode kenmerkt het weer zich door koele, droge omstandigheden die ideaal zijn voor het spotten van wilde dieren.

Voordelen van een Bezoek Tijdens het Droge Seizoen:

 • Overvloedige Wilde Dieren: Doordat waterbronnen schaarser worden, verzamelen dieren zich rond de overgebleven drinkplaatsen, wat het gemakkelijker maakt om de “Big Five” en tal van andere diersoorten te spotten.
 • Heldere Zichtbaarheid: Met lagere grassen en minder dichte begroeiing wordt het gemakkelijker om wilde dieren te zien, wat zorgt voor duidelijkere en bevredigendere waarnemingen.
 • Aangenaam Klimaat: Milde temperaturen en zonovergoten luchten garanderen een prettige en genietbare safaribeleving.
 1. De Grote Migratie (Juli tot september):

De Beste Tijd voor een Safari in Tanzania

Voor degenen die op zoek zijn naar een spektakel dat de verbeelding tart, is de Grote Migratie van juli tot september een niet te missen gebeurtenis. Gedurende deze tijd ondernemen miljoenen gnoes en zebra’s een epische reis van het Tanzaniaanse Serengeti National Park naar het Maasai Mara Reservaat in Kenia op zoek naar groenere weiden.

Voordelen van Het Bijwonen van de Grote Migratie:

 • Spannend Dierendrama: Observeren hoe roofdieren zoals leeuwen en krokodillen op de loer liggen, klaar voor actie tijdens dramatische rivierovergangen.
 • Indrukwekkende Fotografie: Leg adembenemende foto’s vast van uitgestrekte kuddes dieren die zich bewegen in de Afrikaanse savanne.
 • Meeslepende Safaribelevenis: Sluit je aan bij deskundige gidsen voor een opwindende safaritocht die de voetstappen volgt van deze ongelooflijke migratie.
 1. Het Groene Seizoen (november tot mei):

De Beste Tijd voor een Safari in Tanzania

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, biedt het groene seizoen, ook wel bekend als het regenseizoen, van november tot mei zijn eigen unieke charme en voordelen.

Voordelen van een Bezoek Tijdens het Groene Seizoen:

 • Schattige Jonge Dieren: Veel diersoorten werpen hun jongen in deze periode, wat de kans biedt om charmante babydieren te zien en te fotograferen.
 • Intieme Safaribelevenis: Met minder toeristen biedt het groene seizoen een persoonlijkere en rustigere safaribelevenis.
 • Weelderige Landschappen: De regen brengt weelderige, groene landschappen met zich mee, wat zorgt voor prachtige scenery en unieke foto-opportuniteiten.

Overwegingen:

 • Regenval: Bereid je voor op sporadische regenbuien tijdens het groene seizoen, hoewel deze meestal van korte duur zijn en zelden safaritochten verstoren.
 • Malariabewustzijn: Het regenseizoen kan een iets hoger risico op malaria met zich meebrengen, dus het is raadzaam om een medisch professional te raadplegen voor preventieve maatregelen.

Ter afsluiting, de beste tijd voor een safari in Tanzania hangt grotendeels af van jouw voorkeuren en prioriteiten. Het droge seizoen is perfect voor klassieke gamedrives en uitgebreide waarnemingen van wilde dieren. Om getuige te zijn van de indrukwekkende Grote Migratie, plan je je bezoek tussen juli en september. Aan de andere kant biedt het groene seizoen een meer serene, weelderige ervaring met minder drukte en schattige jonge dieren. Lees Safari Nuggets TripAdvisor Reviews en onze Safari FAQ’s.

Ongeacht wanneer je besluit om je Tanzaniaanse safari te beginnen, ben je gegarandeerd onder de indruk van de natuurlijke schoonheid en diverse fauna van het land. Dus, pak je koffers, kies je seizoen en maak je klaar voor een safari-avontuur van je leven in dit Oost-Afrikaanse juweeltje.

Vraag een aangepaste offerte aan