Safari Nuggets

8 Dagen Lemosho Route Kilimanjaro Klimmen

Inleiding

Ben je klaar voor een onvergetelijk avontuur? Als je je grenzen wilt verleggen, adembenemende landschappen wilt ervaren en op het dak van Afrika wilt staan, dan is de beklimming van de Kilimanjaro via de 8-daagse Lemosho-route de ervaring van je leven. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door alle aspecten van deze opmerkelijke reis, waarbij we informatie, tips en antwoorden op veelgestelde vragen bieden.

8 Dagen Lemosho Route Kilimanjaro Klimmen

Planning van Je Kilimanjaro Avontuur

Kiezen voor de 8-Daagse Lemosho Route

De reis begint met het kiezen van de juiste route. De 8-daagse Lemosho-route staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid, lage bezoekersaantallen en hoge slagingspercentage. Deze route biedt voldoende tijd voor acclimatisatie en verhoogt daarmee je kansen om de top te bereiken.

Voorbereiding op de Expeditie

Voordat je aan dit avontuur begint, is grondige voorbereiding essentieel. Van het verkrijgen van de juiste uitrusting tot het verbeteren van je fysieke conditie, elk detail telt. Zorg ervoor dat je essentiële items zoals waterdichte kleding, stevige wandelschoenen en een comfortabele rugzak meeneemt.

Verkrijgen van Vergunningen

De Kilimanjaro is een beschermd gebied en het verkrijgen van de benodigde vergunningen is essentieel. Safari Nuggets, uw touroperator, regelt dit doorgaans voor u.

Training en Fysieke Voorbereiding

De Kilimanjaro is geen technische beklimming, maar een veeleisende hooggebergte wandeling. Regelmatige cardiovasculaire training en spierversterking zijn essentieel om je lichaam voor te bereiden op de fysieke eisen van de expeditie.

De Ervaring van de Beklimming van de Kilimanjaro via de Lemosho Route van 8 Dagen

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een bruisende stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de klim. Het is essentieel om deze tijd te besteden aan het acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Londorossi-poort naar Mti Mkubwa

Je reis begint bij Londorossi Gate, waar je de parkformaliteiten voltooit en je gidsen en dragers ontmoet. De route voert je door weelderige regenwouden en je kampeert bij Mti Mkubwa.

Dag 3: Mti Mkubwa naar Shira 1-kamp

Het pad stijgt door het regenwoud en naar de heide- en heidezone. Je bereikt Shira 1 Camp, gelegen onder het Shira-plateau, met een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro.

Dag 4: Shira 1 kamp naar Shira 2 kamp

Als je door het Shira-plateau wandelt, ervaar je de grimmige schoonheid van de alpiene woestijn. De Shira 2-camping biedt een panoramisch uitzicht op de Kibo-top.

Dag 5: Shira 2 Camp naar Barranco Camp

Terwijl je richting Barranco Camp trekt, doorkruis je de beroemde Lavatoren. De Barranco Valley staat bekend om zijn unieke flora en uitdagende Barranco Wall.

Dag 6: Barranco Camp naar Karanga Camp

Het pad leidt je naar Karanga Camp, gelegen op een morenenrug. Dit is een kortere wandeldag, waardoor acclimatisatie en rust mogelijk zijn.

Dag 7: Karanga-kamp naar Barafu-kamp

Als je naar Barafu Camp wandelt, ben je boven de wolken en dicht bij de top. Rust uit, hydrateer en bereid je voor op de laatste beklimming.

Dag 8: Barafu Camp naar Uhuru Peak en Mweka Camp

Dit is de dag dat je de top bedwingt! Vanaf middernacht wandel je naar Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika. Daal af naar Mweka Camp voor een welverdiende rust.

Dag 9: Mweka Camp naar Mweka Gate

Op de laatste dag van je avontuur trek je door het weelderige Mweka-regenwoud. De afdaling is gevuld met opluchting en ontzag voor je ongelooflijke prestatie. Bij het bereiken van Mweka Gate ontvangt u uw topcertificaten en wordt u teruggebracht naar het hotel in Moshi.

Dag 10: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 8-daagse Lemosho-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 8-daagse Lemosho-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

8 Dagen Lemosho Route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$3224

2

$2665

3

$2621

4

$2598

5

$2579

6

$2556

7

$2536

8

$2538

9

$2519

10+

$2491

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

 • Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
 • 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
 • Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
 • Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg• Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
 • Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
 • Vervoer van en naar de parkpoort• Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
 • Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

 • Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
 • Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
 • Internationale vluchten en visa
 • Reisverzekering
 • Tips van personeel voor bergbeklimmen
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke reis- en bagagekosten
 • Telefoon-/internetrekening
 • Wasserette
 • Eventuele persoonlijke spullen
 • Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Alles wat u moet weten over het geven van fooien aan bergpersoneel

Hoeveel bemanningsleden zijn er op mijn klim?

Hoewel we van tevoren weten hoeveel gidsen, assistent-gidsen en koks je nodig hebt voor een klim, weten we pas op de ochtend van de klim hoeveel dragers er zullen worden gebruikt. Het maximale toegestane gewicht dat elke drager mag dragen is 20 kg plus zijn eigen uitrusting. Uiteraard hebben ze ook 3 maaltijden per dag nodig en een matras (niet alle bedrijven leveren deze voor dragers, maar wij wel). Dus zodra het totale gewicht is gewogen van alle spullen die de berg op worden gebracht, weten we de definitieve bemanningsaantallen. Voor een kleine groep (4 klimmers of minder) is een ruwe schatting van het aantal dragers doorgaans 4 dragers/klimmer. Bij grotere groepen ongeveer 3 dragers per klimmer. Bij de Marangu-route (overnachtingen in hutten) is ongeveer 1 drager per klimmer minder nodig. Hoewel we groepsgroottes van elk aantal kunnen accommoderen, behandelt het nationale park groepen van meer dan 10 personen als 2 beklimmingen. Dit betekent dat er voor meer dan 10 personen in uw groep 2 hoofdgidsen, 2 koks, etc. zijn. De groep blijft echter nog steeds als één groep op de berg.

Hoeveel is een aanbevolen fooi?

Het is door de verzameling van feedback van onze klanten dat de onderstaande richtlijnen zijn voorgesteld.
Aanbevolen fooitarieven variëren van:

 • Voor hoofdgids $20 – $30/dag
 • Voor elke assistent-gids $15 – $20/dag
 • Voor kok $15 – $20/dag
 • Voor elke drager $5 – $7/dag

Van de groep dragers zullen sommigen tijdens de hele klim extra taken hebben, zoals tentmeester, ober en toiletverzorger (bij gebruik van privé-toilettenten). We raden aan om deze dragers een extra bedrag van $ 3 per dag te geven. Er zullen ook topdragers zijn die alleen tijdens de dag van de top extra taken hebben. We raden $ 20 per reis aan voor de dragers van de top. Dit zijn slechts richtlijnen. Het is aan jou en je budget of je hiervan wilt afwijken.

Maaltijden tijdens de beklimming van de Kilimanjaro

Op de berg is het eten van een goed dieet essentieel voor een succesvolle klim. Het voedsel moet energierijk, overvloedig, aantrekkelijk en licht verteerbaar zijn. Dit zijn belangrijke componenten omdat er een grote hoeveelheid energie voor nodig is. De meest voorkomende symptomen van hoogteziekte zijn misselijkheid en verlies van eetlust. Voedsel dat de maag niet verder stoort is essentieel en omdat klimmers zichzelf soms moeten dwingen om te eten. Het eten moet aantrekkelijk zijn.
Een typisch ontbijt kan combinaties van het volgende bevatten:
Pap, brood/chapati, bakbananen, pannenkoeken, eieren, worst, warme chocolademelk/thee/koffie, fruit
Lunches en diners:
Pasta, rijst, bakbananen, aardappelen, groenten, vlees, brood, soep/stoofpot, fruit, popcorn, pinda’s
Onze koks kunnen rekening houden met speciale diëten, zoals vegetarisch/veganistisch, voedselallergieën, glutenvrij, etc. Speciale verzoeken zijn welkom (voordat we de berg op gaan, alstublieft).
Er is geen methode voor het bewaren van voedsel op de berg (dit wordt minder belangrijk naarmate de temperatuur kouder wordt), maar we bevoorraden het voedsel halverwege de klim om de versheid te garanderen.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Boek nu

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Is de beklimming van de Kilimanjaro veilig?

Ja, met de juiste voorbereiding en een betrouwbare touroperator kan de beklimming van de Kilimanjaro veilig zijn. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit voor gidsen en dragers.

Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen?

De beste periodes zijn tijdens het droge seizoen, van eind juni tot begin oktober en van eind december tot begin maart.

Hoe fit moet je zijn?

Hoewel je geen atleet hoeft te zijn, is een goede fysieke conditie essentieel. Regelmatige cardiovasculaire training en spierversterking worden aanbevolen.

Wat moet je meenemen?

Essentiële items zijn onder andere warme kleding, comfortabele wandelschoenen, een slaapzak en een waterzuiveringssysteem.

Hoe hoog is de top van de Kilimanjaro?

Het hoogste punt van de Kilimanjaro, de Uhuru Top, bevindt zich op een indrukwekkende hoogte van 5.895 meter boven zeeniveau.

Kan ik de Kilimanjaro zelfstandig beklimmen?

Nee, de beklimming van de Kilimanjaro vereist een geregistreerde touroperator. Ze zullen gidsen en dragers leveren en de vergunningen beheren. Lees recensies op TripAdvisor en ontdek wat andere mensen over Safari Nuggets zeggen.

Boek nu