Safari Nuggets

7 dagen Kilimanjaro klimmen op de Lemosho-route

Bent u klaar voor het avontuur van uw leven? Het beklimmen van de Kilimanjaro via de Lemosho-route in 7 dagen biedt een opwindende en gedenkwaardige reis naar het dak van Afrika. In deze uitgebreide gids zullen we alle aspecten van deze ongelooflijke ervaring verkennen, om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op deze opwindende klim.

7 dagen Kilimanjaro klimmen op de Lemosho-route

Inleiding

De Kilimanjaro, ‘s werelds hoogste vrijstaande berg, trekt avonturiers van over de hele wereld aan. De Lemosho-route, bekend om zijn panoramische schoonheid en geleidelijke acclimatisatie, is een van de beste manieren om deze imposante reus te bedwingen. Onze expertise zal u helpen het meeste uit uw 7-daagse expeditie naar de Kilimanjaro te halen.

Plan uw Kilimanjaro Avontuur

Het Perfecte Moment

Het kiezen van het juiste moment voor uw Kilimanjaro-expeditie is essentieel. Om het meeste uit uw reis te halen, overweeg om uw beklimming tijdens het droge seizoen van juni tot oktober of van december tot februari te plannen.

Essentials om Mee te Nemen

Een succesvolle beklimming begint met de juiste uitrusting. Van geschikte kleding tot essentiële apparatuur, zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op het wisselvallige bergweer.

Het Belang van Acclimatisatie

De Kilimanjaro is een hooggebergteklim, en een goede acclimatisatie is essentieel voor succes. Ons 7-daagse reisschema maakt een geleidelijke stijging mogelijk en vermindert het risico op hoogteziekte.

De Lemosho Route – Een Panoramisch Wonder

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een bruisende stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de klim. Het is essentieel om deze tijd te besteden aan het acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Londorossi-poort naar Mti Mkubwa

Je reis begint bij Londorossi Gate, waar je de parkformaliteiten voltooit en je gidsen en dragers ontmoet. De route voert je door weelderige regenwouden en je kampeert bij Mti Mkubwa.

Dag 3: Mti Mkubwa naar Shira 2 Camp

Het pad stijgt door het regenwoud en naar de heide- en heidezone. Als je door het Shira-plateau wandelt, ervaar je de grimmige schoonheid van de alpiene woestijn. De Shira 2-camping biedt een panoramisch uitzicht op de Kibo-top.

Dag 4: Shira 2 Camp naar Barranco Camp

Terwijl je richting Barranco Camp trekt, doorkruis je de beroemde Lavatoren. De Barranco Valley staat bekend om zijn unieke flora en uitdagende Barranco Wall.

Dag 5: Barranco Camp naar Karanga Camp

Het pad leidt je naar Karanga Camp, gelegen op een morenenrug. Dit is een kortere wandeldag, waardoor acclimatisatie en rust mogelijk zijn.

Dag 6: Karanga-kamp naar Barafu-kamp

Als je naar Barafu Camp wandelt, ben je boven de wolken en dicht bij de top. Rust uit, hydrateer en bereid je voor op de laatste beklimming.

Dag 7: Barafu Camp naar Uhuru Peak en Mweka Camp

Dit is de dag dat je de top bedwingt! Vanaf middernacht wandel je naar Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika. Daal af naar Mweka Camp voor een welverdiende rust.

Dag 8: Mweka Camp naar Mweka Gate

Op de laatste dag van je avontuur trek je door het weelderige Mweka-regenwoud. De afdaling is gevuld met opluchting en ontzag voor je ongelooflijke prestatie. Bij het bereiken van Mweka Gate ontvangt u uw topcertificaten en wordt u teruggebracht naar het hotel in Moshi.

Dag 9: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 7-daagse Lemosho-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 7-daagse Lemosho-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

7 Dagen Lemosho Route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$2942

2

$2411

3

$2340

4

$2277

5

$2237

6

$2215

7

$2202

8

$2204

9

$2191

10+

$2174

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

• Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
• 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
• Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
• Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
• Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
• Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
• Vervoer van en naar de parkpoort
• Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
• Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

• Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
• Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
• Internationale vluchten en visa
• Reisverzekering
• Tips van personeel voor bergbeklimmen
• Alcoholische dranken
• Persoonlijke reis- en bagagekosten
• Telefoon-/internetrekening
• Wasserette
• Eventuele persoonlijke spullen
• Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Boek nu

Veelgestelde Vragen

V: Is het beklimmen van de Kilimanjaro via de Lemosho-route uitdagend?

A: Het beklimmen van de Kilimanjaro is veeleisend, maar de geleidelijke stijging van de Lemosho-route vermindert de moeilijkheidsgraad en maakt het toegankelijk voor wandelaars met een gematigde conditie.

V: Wat moet ik meenemen voor de beklimming?

A: Onmisbare items zijn stevige wandelschoenen, warme kleding, een hoogwaardige slaapzak en wandelstokken.

V: Is eerdere trekkingervaring nodig?

A: Hoewel eerdere trekkingervaring nuttig is, is deze niet verplicht. Goede fysieke conditie is echter essentieel.

V: Wat is de beste manier om hoogteziekte te voorkomen?

A: Een geleidelijke stijging, voldoende vochtinname en luisteren naar uw lichaam zijn de beste methoden om hoogteziekte te voorkomen.

V: Kan ik de Kilimanjaro alleen beklimmen?

A: Het wordt aanbevolen om deel te nemen aan een begeleide expeditie, zowel om veiligheidsredenen als om de algehele ervaring te verbeteren.

V: Hoe kan ik een beklimming van de Kilimanjaro boeken?

A: U kunt vandaag nog bij ons boeken door dit boekingsformulier in te vullen. Safari Nuggets is een gerenommeerde en erkende touroperator met ervaring in het organiseren van Kilimanjaro-beklimmingen. Lees TripAdvisor-beoordelingen over wat andere mensen zeggen over Safari Nuggets.

Boek nu