Safari Nuggets

7-daagse Machame Route Kilimanjaro klimmen

Ben je klaar voor het avontuur van je leven? De 7-daagse Machame-route op de Kilimanjaro biedt de perfecte mix van uitdaging en adembenemende schoonheid. Deze uitgebreide gids neemt je mee door elk aspect van deze ongelooflijke reis.

7-daagse Machame Route Kilimanjaro klimmen

Wat is de 7-daagse Machame-route op de Kilimanjaro?

Als je een avontuurliefhebber bent, heb je waarschijnlijk gehoord van de Machame-route op de Kilimanjaro. Het is een van de meest begeerde routes om het “Dak van Afrika” te veroveren. Hier zullen we uitleggen wat de 7-daagse Machame-route zo speciaal maakt.

De Machame-route, ook wel bekend als de “Whiskey-route” vanwege haar veeleisende karakter, is beroemd om haar adembenemende landschappen en diverse ecosystemen. Het is een zeven dagen durende trektocht die je meeneemt door weelderige regenwouden, alpiene woestijnen en een met sneeuw bedekte top. De route staat bekend om het hoge slagingspercentage dankzij de geleidelijke stijging, waardoor wandelaars effectief kunnen acclimatiseren.

Hoogtepunten van de 7-daagse Machame-route

  • Weelderige regenwouden: Het avontuur begint in het weelderige regenwoud, waar je unieke flora en fauna zult bewonderen.
  • Shira-plateau: Naarmate je stijgt, openen zich adembenemende panoramische uitzichten.
  • Barranco-wand: Een spannende rotsklim die je reis opwindend maakt.
  • Stella Point: De een na laatste stop voordat je de top bereikt.
  • Uhuru Peak: De ultieme beloning en het hoogste punt van Afrika.

Voorbereiding op uw Kilimanjaro-avontuur

De juiste uitrusting

Als je de Kilimanjaro wilt beklimmen, is de juiste uitrusting essentieel. Zorg ervoor dat je het volgende hebt:

  • Gelaagde kleding: Bereid je voor op wisselende temperaturen door laagjes te dragen.
  • Kwaliteitsschoeisel: Investeer in stevige en comfortabele wandelschoenen.
  • Slaapzak: Kies een slaapzak geschikt voor onder nul temperaturen.

Fysieke conditie

De 7-daagse Machame-route is veeleisend. Regelmatige cardiotraining en krachttraining zullen je helpen je voor te bereiden. Overweeg hoogtetraining indien mogelijk.

Vergunningen en gidsen

Voor het beklimmen van de Kilimanjaro heb je een vergunning nodig en het is sterk aanbevolen om een ervaren gids in te huren. Dit zorgt voor je veiligheid en verrijkt je ervaring. Lees wat andere mensen zeggen over Safari Nuggets op TripAdvisor.

7-daagse Machame-route op de Kilimanjaro: Dag na dag

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een bruisende stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de klim. Het is essentieel om deze tijd te besteden aan het acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Machame-poort naar Machame-kamp

De rit van Moshi naar de Machame Gate duurt ongeveer 50 minuten. De reis gaat door het dorp Machame, gelegen op de lagere hellingen van de berg. Als we de parkpoort verlaten, lopen we door het dichte regenwoud over een kronkelend pad een bergkam op tot we het Machame Camp bereiken.

Dag 3: Machame Camp naar Shira Camp

We verlaten de open plekken van het regenwoud en gaan verder op een stijgend pad naar een steile, rotsachtige bergkam. Op het Shira-plateau passeren we heide en open heidevelden en steken vervolgens een grote rivierkloof over naar Shira 2 Camp.

Dag 4: Shira Camp naar Barranco Camp

We gaan verder naar het oosten over een bergkam en gaan dan naar het zuidoosten richting de Lava Tower – een 90 meter hoge vulkanische rotsformatie. We dalen af naar Barranco Camp door het vreemde maar prachtige Senecio Forest naar een hoogte van 4.000 voet. Hoewel je de dag op dezelfde hoogte begint en eindigt, is de tijd die je op grotere hoogte doorbrengt zeer gunstig voor de acclimatisatie.

Dag 5: Barranco Camp naar Karanga Camp

We beginnen de dag door af te dalen in een ravijn naar de voet van de Great Barranco Wall. Daarna beklimmen we de niet-technische maar steile, bijna 300 meter hoge klif. Vanaf de top van de Barranco-muur steken we een reeks heuvels en valleien over totdat we scherp afdalen in de Karanga-vallei. Nog een steile klim naar boven leidt ons naar Karanga Camp. Dit is een kortere dag bedoeld voor acclimatisatie..

Dag 6: Karanga-kamp naar Barafu-kamp

We verlaten Karanga en komen op de kruising die aansluit op de Mweka Trail. We gaan verder naar het rotsachtige gedeelte naar Barafu Hut. Op dit punt heeft u het Zuidelijke Circuit voltooid, dat vanuit veel verschillende hoeken uitzicht op de top biedt. Hier slaan we ons kamp op, rusten uit en genieten van een vroeg diner ter voorbereiding op de topdag. De twee toppen van Mawenzi en Kibo zijn vanuit deze positie zichtbaar.

Dag 7: Barafu Camp naar Uhuru Peak naar Mweka Camp

Heel vroeg in de ochtend (rond middernacht) beginnen we aan onze tocht naar de top. Dit is het mentaal en fysiek meest uitdagende deel van de trektocht. De wind en de kou kunnen op deze hoogte en op dit tijdstip van de dag extreem zijn. We stijgen enkele uren in de duisternis terwijl we regelmatig, maar korte pauzes nemen. In de buurt van Stella Point (5.000 meter) wordt u beloond met de mooiste zonsopgang die u ooit zult zien boven Mawenzi Peak. Uiteindelijk komen we aan bij Uhuru Peak, het hoogste punt van de Kilimanjaro en het Afrikaanse continent.
Vanaf de top dalen we nu rechtstreeks af naar de Mweka Hut-camping en stoppen bij Barafu voor de lunch. Het pad is erg rotsachtig en kan behoorlijk zwaar zijn voor de knieën; trekkingstokken zijn nuttig. Mweka Camp ligt in het bovenste bos en in de late namiddag kan mist of regen worden verwacht. Later op de avond genieten we van ons laatste diner op de berg en van een welverdiende nachtrust.

Dag 8: Mweka Camp naar Mweka Gate

Op onze laatste dag vervolgen we de afdaling naar Mweka Gate en verzamelen we de topcertificaten. Op lagere hoogten kan het nat en modderig zijn. Vanaf de poort gaan we nog een uur verder naar Mweka Village. Een voertuig zal ons ontmoeten in Mweka Village om ons terug te brengen naar het hotel in Moshi.

Dag 9: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 7-daagse Machame-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 7-daagse Machame-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

7 Dagen Machame Route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$2815

2

$2328

3

$2249

4

$2168

5

$2128

6

$2113

7

$2104

8

$2110

9

$2102

10+

$2087

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

• Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
• 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
• Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
• Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
• Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
• Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
• Vervoer van en naar de parkpoort
• Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
• Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

• Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
• Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
• Internationale vluchten en visa
• Reisverzekering
• Tips van personeel voor bergbeklimmen
• Alcoholische dranken
• Persoonlijke reis- en bagagekosten
• Telefoon-/internetrekening
• Wasserette
• Eventuele persoonlijke spullen
• Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Boek nu

Veelgestelde vragen

V : Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro te beklimmen?

A : De beste tijd is tijdens het droge seizoen, dat wil zeggen van januari tot maart of van juni tot oktober.

V : Hoe koud wordt het op de top?

A : De temperaturen kunnen ver onder het vriespunt dalen, kleed je dus warm aan.

V : Is hoogteziekte een probleem?

A : Ja, dat is mogelijk. Een goede acclimatisatie is essentieel om dit te voorkomen.

V : Kan ik de Kilimanjaro beklimmen zonder gids?

A : Dit wordt niet aanbevolen. Gidsen zorgen voor je veiligheid en verbeteren je ervaring.

V : Hoe kan ik een vergunning voor de Kilimanjaro verkrijgen?

A : Je kunt een vergunning verkrijgen via de Tanzanian National Parks Authority of een gerenommeerde touroperator gebruiken. Lees wat andere mensen zeggen over Safari Nuggets op TripAdvisor.

V : Wat moet ik meenemen voor de trektocht?

A : Pak essentiële zaken in, zoals kleding, wandelschoenen, een slaapzak en persoonlijke spullen. Je touroperator zal je voorzien van een gedetailleerde lijst.

Boek nu