Safari Nuggets

6 dagen Umbwe Route Kilimanjaro klimmen

Inleiding

Het beklimmen van de Kilimanjaro is een droom voor velen, en de 6-daagse Umbwe-route biedt een unieke en uitdagende manier om deze droom te verwezenlijken. In deze gids zullen we in detail ingaan op deze adembenemende expeditie, met deskundig inzicht en waardevolle informatie.

6 dagen Umbwe Route Kilimanjaro klimmen

Beklimming van de Kilimanjaro via de Umbwe-route: Een overzicht

De Umbwe-route staat bekend om zijn steile beklimming en uitdagend terrein. Deze minder begane route biedt een opwindend avontuur voor wandelaars die op zoek zijn naar pure adrenaline.

Als je op zoek bent naar een spannend avontuur, dan is de Umbwe-route perfect voor jou. De steile beklimming en het uitdagende terrein maken het tot een opwindende ervaring.

De unieke aantrekkingskracht van de Umbwe-route

De Umbwe-route staat bekend om zijn afgelegen ligging en ongerepte schoonheid. Wandelaars kiezen vaak voor deze route vanwege de ongerepte natuur en de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur.

Planning van je 6-daagse beklimming via de Umbwe-route

Voordat je aan deze reis begint, is zorgvuldige planning essentieel. Dit is wat je moet weten:

  • Selectie van de juiste touroperator: Kies een betrouwbare touroperator met ervaring in Kilimanjaro-expedities om je veiligheid en een vlotte reis te garanderen. Lees TripAdvisor-recensies en ontdek wat andere mensen zeggen over Safari Nuggets.
  • Acclimatisatie: Je reisschema moet acclimatisatiedagen bevatten om je lichaam aan de hoogte te laten wennen.
  • Uitrusting en kleding: Het correct inpakken van uitrusting en kleding is essentieel voor je comfort en veiligheid. Zorg ervoor dat je de essentiële items bij je hebt, waaronder geschikte schoenen, kleding en kampeerspullen.
  • Fysieke voorbereiding: Fysieke fitheid is essentieel voor een succesvolle beklimming. Regelmatige cardio- en krachttraining zal je helpen om je voor te bereiden op de tocht.

Het avontuur begint: Dag-na-dag Reisroute

Laten we je reis dag na dag ontleden:

Dag 1: Aankomst in Tanzania

Je wordt opgehaald op de internationale luchthaven Kilimanjaro en overgebracht naar je hotel in de stad Moshi; je ontmoet je gids die je informeert over je aanstaande trektocht en een uitrustingscontrole uitvoert om er zeker van te zijn dat je over alle benodigde berguitrusting beschikt. De ontbrekende spullen kunnen op deze dag gehuurd worden.

Dag 2: Umbwe Gate (1.800 m/5.905 ft) naar Cave Bivouac Camp (2.850 m/9.350 ft)

Om 8.00 uur verlaat u Moshi naar Umbwe Gate, waar u onze dragers, gidsen en koks zult ontmoeten die de komende zes dagen met u zullen wandelen naar Uhuru Peak, het dak van Afrika. Na aankomst wacht je bij de poort terwijl wij je klim registreren en de dragers en gidsen de laatste voorbereidingen treffen. De bestemming van je eerste dag is Cave Bivouac Camp, ongeveer 6 uur vanaf de poort. Het pad is steil en kan op sommige plaatsen glad zijn. Wandel door de met mos bedekte bomen van het nevelwoud van de Kilimanjaro. Later tijdens de wandeling wordt het bos dunner en komen heidevelden, hoge grassen en wilde bloemen in zicht. Dragers en koks lopen vooruit om het kamp op tijd voor uw aankomst op te zetten.

Dag 3: Grottenbivak (2.850 m/9.350 voet) naar Barranco Camp (3.950 m/12.960 voet)

Het eerste deel van de route vervolgt de bergkam. Nadat u het bos heeft verlaten, gaat u verder door open heidevelden tot u Barranco Camp bereikt. Barranco wordt algemeen beschouwd als de mooiste camping aan de Umbwe Trail, omdat deze wordt omringd door gigantische senecio’s en lobelia’s. Omdat Barranco in een vallei ligt, komt de zon later op dan in de andere kampen.

Dag 4: Barranco Camp (3.950 m/12.960 ft) naar Karanga Valley (4.200 m/13.780 ft)

Verlaat Barranco Camp na het ontbijt en ga naar Karanga Valley. De dag begint met een 1,5 uur durende klim op de Barranco-muur. Dit is het moeilijkste deel van de dag en op sommige plaatsen moet je misschien je handen gebruiken om je te helpen bij het klimmen. Nadat je de top hebt bereikt, wandel je door redelijk vlak terrein voordat je een korte maar steile afdaling maakt naar de groene Karanga River Valley.

Dag 5: Karanga-vallei (4.200 m/13.780 voet) naar Barafu-kamp (4.600 m/15.100 voet)

Na het ontbijt begint de wandeling naar Barafu Camp. Op weg naar Barafu kun je verschillende gletsjers van Kibo bekijken, evenals de kruising die de afdalingsroute, Mweka, verbindt met het Machame-pad. Wandel tijdens dag vier langs de Heim-, Kersten- en Decken-gletsjers. Hoewel het pad naar Barafu door een alpiene woestijn met weinig vegetatie loopt, biedt Barafu Camp een prachtig uitzicht op de toppen van Kibo en Mawenzi. Probeer te slapen nadat u klaar bent met eten, want u wordt vóór middernacht wakker voor uw wandeling naar de top.

Dag 6: Barafu Camp (4.600 m/15.100 ft) naar Uhuru Peak (5.895 m/19.340 ft) naar Mweka Camp (3.100 m/10.170 ft)

Begin rond middernacht aan de laatste klim naar Uhuru Peak. Wandel de komende zes uur bij het licht van uw koplamp. De klim naar de kraterrand is het meest uitdagende deel van de hele tocht. Het pad is erg steil totdat je de kraterrand bij Stella Point bereikt.
De wandeling van Stella Point naar Uhuru Peak is een geleidelijke klim en qua wandelingen niet erg moeilijk. De hoogte maakt de wandeling echter lang en vermoeiend. De kraterrandwandeling duurt ongeveer een uur. Wanneer u Uhuru bereikt, maakt u foto’s van uw gids en groep op de top voordat u aan de afdaling naar Mweka Camp begint. Op weg naar beneden vanuit Uhuru geniet je van het uitzicht op de bergen, de krater, de wolken en de gletsjers.
In Barafu Camp ontbijt je en neem je een korte pauze. Je hebt nog drie tot vijf uur te gaan voordat je Mweka Camp bereikt.

Dag 7: Mweka Camp (3.100 m/10.170 ft) naar Mweka Gate (1.500 m/4.920 ft)

Na het ontbijt rondt u de tocht af met een wandeling door het bos naar Mweka Gate. Bij regen kan het pad glad zijn. Onze voertuigen ontmoeten u bij het dalstation van Mweka Gate om u terug te brengen naar Moshi.

Dag 8: Vertrek Tanzania

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.
*Safari, Zanzibar en andere add-ons zijn beschikbaar als je Tanzania wilt blijven verkennen

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 6-daagse Umbwe-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 6-daagse Umbwe-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

6 Dagen Umbwe Route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$2507

2

$2060

3

$1979

4

$1893

5

$1865

6

$1855

7

$1853

8

$1845

9

$1842

10+

$1824

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

• Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
• 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
• Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
• Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
• Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
• Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
• Vervoer van en naar de parkpoort
• Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
• Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

• Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
• Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
• Internationale vluchten en visa
• Reisverzekering
• Tips van personeel voor bergbeklimmen
• Alcoholische dranken
• Persoonlijke reis- en bagagekosten
• Telefoon-/internetrekening
• Wasserette
• Eventuele persoonlijke spullen
• Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Boek nu

Veelgestelde vragen

V : Hoe zwaar is de Umbwe-route?

A : De Umbwe-route is een van de meest veeleisende routes op de Kilimanjaro. Het omvat steile beklimmingen en uitdagend terrein en vereist een hoge fysieke conditie en vastberadenheid.

V : Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro via de Umbwe-route te beklimmen?

A : De beste tijd voor de Umbwe-route is in het droge seizoen, van eind juni tot oktober en van december tot februari. In deze perioden zijn de weersomstandigheden het gunstigst voor een succesvolle beklimming.

V : Is het nodig om een gids in te huren voor de Umbwe-route?

A : Ja, het inhuren van een gids is verplicht voor de Umbwe-route. Ervaren gidsen zijn essentieel voor je veiligheid en om je te begeleiden op het uitdagende terrein.

V : Wat moet ik meenemen voor de beklimming via de Umbwe-route van 6 dagen?

A : Je moet essentiële items meenemen, zoals warme kleding, regenkleding, een hoogwaardige slaapzak, comfortabele wandelschoenen en wandelstokken. Je touroperator zal je voorzien van een uitgebreide paklijst.

V : Hoe kun je je voorbereiden op de hoogte op de Umbwe-route?

A : Adequate acclimatisatie is essentieel. Overweeg een extra dag door te brengen in het Karanga-kamp om je lichaam de tijd te geven om te acclimatiseren aan de hoogte. Hydratatie en een langzame beklimming zijn ook essentieel.

V : Is het mogelijk om wilde dieren te zien op de Umbwe-route?

A : Hoewel de Kilimanjaro niet primair een bestemming is voor het spotten van wilde dieren, is het mogelijk om enkele dieren te zien in de lagere delen van het regenwoud, zoals apen en verschillende vogelsoorten.

Boek nu