Safari Nuggets

6 Dagen Rongai Route Kilimanjaro Klimmen

Inleiding

De Kilimanjaro, de iconische Afrikaanse piek, heeft altijd avonturiers en wandelaars van over de hele wereld aangetrokken. Onder de verschillende routes om deze majestueuze berg te bedwingen, springt de 6-daagse Rongai-route eruit als een opmerkelijke keuze. Dit artikel verkent de complexiteiten van het beklimmen van de Kilimanjaro via de 6-daagse Rongai-route.

6 Dagen Rongai Route Kilimanjaro Klimmen

De Rongai-route – Een Beknopt Overzicht

De Rongai-route is een van de zeven officiële routes naar de top van de Kilimanjaro. Ze wordt vaak geprezen om haar unieke kenmerken, waaronder relatief weinig verkeer, betoverende uitzichten en een avontuurlijke ervaring die verschillende landschappen en ecosystemen omvat.

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een bruisende stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de klim. Het is essentieel om deze tijd te besteden aan het acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Rongai startpunt (1996m) – Simba-kamp (2626m)

We vertrekken vanuit de stad Moshi en rijden 45 minuten. naar de poort van het Marangu-park voor registratie. Van daaruit reizen we naar Naro Moru, nog eens 68 km en ongeveer 2,5 uur over slechte wegen naar het startpunt van Rongai (1996 m). We beginnen onze wandeling vanuit het dorp Nale Moru. Het kleine kronkelende pad doorkruist maïsvelden voordat we het dennenbos ingaan, en dan klimmen we zachtjes door een bos. Het pad is niet steil, maar eerder een rustige wandeling door een prachtig landschap. Het kamp van de eerste nacht is in Simba Camp (2626m).

Dag 3: Simba-kamp (2626m) – Kikelewa-kamp (3679m)

We wandelen van Simba-kamp naar Kibo (3482m). We komen aan voor de lunch bij First Caves. De afstand bedraagt 5,8 km. Na de lunch vervolgen we de trekking totdat we Kikelewa Camp bereiken op ongeveer 3679 meter. Hier heb je een geweldig uitzicht, inclusief een waterstroom onder de grot.

Dag 4: Kikelewa-grot (3679m) – Mawenzi Tarn-kamp (4303m)

Een korte maar steile klim naar de met gras begroeide hellingen biedt een prachtig uitzicht op dit wildernisgebied. De vegetatiezone eindigt kort voordat je je volgende kamp in Mawenzi Tarn bereikt, gelegen onder de torenhoge torenspitsen van Mawenzi. Hier brengen we de middag door met acclimatiseren en het verkennen van de omgeving.

Dag 5: Mawenzi Tarn kamp (4303m) – Kibo hut (4730m)

Na het ontbijt gaan we westwaarts en stijgen verder aan de oostkant van Kibo. Vervolgens steken we het zadel over tussen Mawenzi en Kibo en het duurt 4 tot 5 uur voordat we Kibo Hut bereiken. De rest van de dag wordt besteed aan rusten ter voorbereiding op de laatste beklimming, die rond middernacht begint. Overnachting in Kibohut.

Dag 6: Top Uhuru-piek

De totale wandeltijd op deze dag bedraagt ongeveer 14 uur, dus wees voorbereid op een zeer zware dag. Je staat rond 23.20 uur op en na wat thee en koekjes beginnen we aan onze klim. Het eerste deel van de route bestaat uit een rotsachtig pad naar de Hans Meyer-grot (5150m), eveneens een goede rustplaats. Het pad zigzagt vervolgens omhoog naar Gillman’s Point (5681 m), dat zich op de kraterrand bevindt. Dit gedeelte is erg steil met veel puin en vergt een grote fysieke en mentale inspanning. Dit is waarschijnlijk het meest veeleisende deel van de hele route. Vanaf Gillmans Point zul je normaal gesproken sneeuw tegenkomen tot aan de Uhuru-piek (5895m), het hoogste punt van Afrika!

De weersomstandigheden op de top bepalen hoe lang je foto’s kunt maken en van het prachtige landschap kunt genieten. Daarna beginnen we aan onze 3 uur durende afdaling terug naar de Kibo-hut. Na een korte rustpauze in de Kibo-hut verzamelen we al onze resterende spullen en gaan we naar de Horombo-hut (3 uur) voor je overnachting. De terugkeer naar de Horombo-hut lijkt verrassend snel vergeleken met de beklimming. Later op de avond zul je je laatste diner op de berg nuttigen en van een welverdiende nachtrust genieten.

Dag 7: Horombohut (3705m) – Marangu-poort (1860m)

Na het ontbijt vervolgen we onze afdaling gedurende ongeveer 6 uur langs de Mandara-hut naar de Marangu-poort. Bij de Marangu-poort ontvangen succesvolle klimmers hun topcertificaten. De klimmers die Gillman’s Point (5685 m) hebben bereikt, krijgen groene certificaten, en degenen die Uhuru Peak (5895 m) bereiken, ontvangen gouden certificaten. Daarna rijden we terug naar het hotel in Moshi voor een langverwachte warme douche en feest.

Dag 8: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.
Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.

Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 6-daagse Rongai-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 6-daagse Rongai-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

6-daagse Rongai-route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$2634

2

$2143

3

$2070

4

$2002

5

$1974

6

$1957

7

$1921

8

$1925

9

$1915

10+

$1898

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

 • Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
 • 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
 • Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
 • Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
 • Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
 • Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
 • Vervoer van en naar de parkpoort• Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
 • Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

 • Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
 • Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
 • Internationale vluchten en visa• Reisverzekering
 • Tips van personeel voor bergbeklimmen
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke reis- en bagagekosten
 • Telefoon-/internetrekening
 • Wasserette
 • Eventuele persoonlijke spullen
 • Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Boek nu

Veelgestelde Vragen

 • Is het beklimmen van de Kilimanjaro via de Rongai-route geschikt voor beginners?

De Rongai-route wordt beschouwd als een van de toegankelijkere routes op de Kilimanjaro, wat het geschikt maakt voor wandelaars met een matig niveau van conditie en zonder technische klimvaardigheden.

 • Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro via de Rongai-route te beklimmen?

De beste tijden zijn van december tot maart en van juni tot oktober, wanneer de weersomstandigheden gunstiger zijn.

 • Hoe kan ik me voorbereiden op de grote hoogte op de Kilimanjaro?

Een goede acclimatisatie is cruciaal. Een dag doorbrengen in de Horombo Huts en voldoende water drinken kan helpen bij hoogteziekte.

 • Is het nodig om een gids in te huren voor de trekking op de Rongai-route?

Ja, het is verplicht om een geregistreerde gids in te huren. Ze zijn essentieel voor uw veiligheid en voor een succesvolle beklimming. Lees onze TripAdvisor-beoordelingen en kijk wat andere mensen zeggen over Safari Nuggets.

 • Welk niveau van fysieke fitheid is vereist voor deze trektocht?

Hoewel u geen topsporter hoeft te zijn, zal een goede fysieke conditie en enkele voorbereidende wandeltochten nuttig zijn.

Boek nu