Safari Nuggets

6 Dagen Machame Route Kilimanjaro Klimmen

Inleiding

De reis om de Mount Kilimanjaro te bedwingen, de hoogste vrijstaande berg ter wereld, is een avontuur van je leven. De Machame Route, ook wel bekend als de “Whiskey Route” vanwege de uitdagende aard, biedt een opwindende ervaring voor wandelaars. In dit artikel zullen we een uitgebreid 6-daags schema voor de Machame Route presenteren, zodat je goed voorbereid bent op dit ongelooflijke avontuur.

6 Dagen Machame Route Kilimanjaro Klimmen

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een levendige stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de beklimming. Het is essentieel om deze tijd te gebruiken om te acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Van de Machame-poort naar het Machame-kamp

Je eerste dag op de berg begint met een rit naar de Machame-poort, waar je je zult registreren en je ervaren gids en dragers zult ontmoeten. De trekking begint door het weelderige regenwoud, een habitat voor verschillende wilde dieren en exotische flora. Je eerste kampeerplaats, het Machame-kamp, ligt in het hart van het bos.

Dag 3: Van het Machame-kamp naar het Shira-kamp

Terwijl je je beklimming voortzet, verandert het landschap van regenwoud naar heide en hoogland. Je zult het Shira-plateau doorkruisen en het Shira-kamp bereiken. Dit is een cruciale dag voor acclimatisatie, omdat je aanzienlijke hoogte wint.

Dag 4: Van het Shira-kamp naar het Barranco-kamp

Vandaag brengt je wandeling je naar het Barranco-kamp, gelegen aan de voet van de imposante Barranco-wand. Het pad biedt prachtig uitzicht op de Kibo-bergtop en het omringende landschap. Terwijl je het Barranco-kamp nadert, word je begroet door de unieke Barranco-vallei.

Dag 5: Van het Barranco-kamp naar het Barafu-kamp

Op deze dag beklim je de Barranco-wand, een uitdagende maar opwindende klim. Na het overwinnen van de wand, zet je je reis voort naar het Barafu-kamp, je laatste kamp voor de toppoging. Hier kun je rusten en je voorbereiden op de ultieme uitdaging.

Dag 6: Van het Barafu-kamp naar de Uhuru-piek en terug naar het Mweka-kamp

De toppogingsdag is zowel fysiek als emotioneel veeleisend. Je begint je beklimming naar de Uhuru-piek, het hoogste punt van Afrika, tijdens de nachtelijke uren. Terwijl je naar de top gaat, begroet de betoverende zonsopgang je bij Stella Point. Na het bereiken van de top begin je aan de afdaling naar het Mweka-kamp.

Dag 7: Mweka Camp naar Mweka Gate

Op de laatste dag van je avontuur trek je door het weelderige Mweka-regenwoud. De afdaling is gevuld met opluchting en ontzag voor je ongelooflijke prestatie. Bij het bereiken van Mweka Gate ontvangt u uw topcertificaten en wordt u teruggebracht naar het hotel in Moshi.

Dag 8: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 6-daagse Machame-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 6-daagse Machame-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar je verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je aanstaande avontuur met Safari Nuggets.

6 Dagen Machame Route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Prijs per klimmer

1

$2507

2

$2060

3

$1979

4

$1893

5

$1865

6

$1855

7

$1853

8

$1845

9

$1842

10+

$1824

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

 • Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
 • 2 hotelovernachtingen in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
 • Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
 • Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
 • Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
 • Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
 • Vervoer van en naar de parkpoort
 • Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
 • Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

 • Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
 • Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
 • Internationale vluchten en visa
 • Reisverzekering
 • Tips van personeel voor bergbeklimmen
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke reis- en bagagekosten
 • Telefoon-/internetrekening
 • Wasserette
 • Eventuele persoonlijke spullen
 • Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Alles wat u moet weten over het geven van fooien aan bergpersoneel

Hoeveel bemanningsleden zijn er op mijn klim?

Hoewel we van tevoren weten hoeveel gidsen, assistent-gidsen en koks je nodig hebt voor een klim, weten we pas op de ochtend van de klim hoeveel dragers er zullen worden gebruikt. Het maximale toegestane gewicht dat elke drager mag dragen is 20 kg plus zijn eigen uitrusting. Uiteraard hebben ze ook 3 maaltijden per dag nodig en een matras (niet alle bedrijven leveren deze voor dragers, maar wij wel). Dus zodra het totale gewicht is gewogen van alle spullen die de berg op worden gebracht, weten we de definitieve bemanningsaantallen. Voor een kleine groep (4 klimmers of minder) is een ruwe schatting van het aantal dragers doorgaans 4 dragers/klimmer. Bij grotere groepen ongeveer 3 dragers per klimmer. Bij de Marangu-route (overnachtingen in hutten) is ongeveer 1 drager per klimmer minder nodig. Hoewel we groepsgroottes van elk aantal kunnen accommoderen, behandelt het nationale park groepen van meer dan 10 personen als 2 beklimmingen. Dit betekent dat er voor meer dan 10 personen in uw groep 2 hoofdgidsen, 2 koks, etc. zijn. De groep blijft echter nog steeds als één groep op de berg.

Hoeveel is een aanbevolen fooi?

Het is door de verzameling van feedback van onze klanten dat de onderstaande richtlijnen zijn voorgesteld.
Aanbevolen fooitarieven variëren van:

 • Voor hoofdgids $20 – $30/dag
 • Voor elke assistent-gids $15 – $20/dag
 • Voor kok $15 – $20/dag
 • Voor elke drager $5 – $7/dag

Van de groep dragers zullen sommigen tijdens de hele klim extra taken hebben, zoals tentmeester, ober en toiletverzorger (bij gebruik van privé-toilettenten). We raden aan om deze dragers een extra bedrag van $ 3 per dag te geven. Er zullen ook topdragers zijn die alleen tijdens de dag van de top extra taken hebben. We raden $ 20 per reis aan voor de dragers van de top. Dit zijn slechts richtlijnen. Het is aan jou en je budget of je hiervan wilt afwijken.

Maaltijden tijdens de beklimming van de Kilimanjaro

Op de berg is het eten van een goed dieet essentieel voor een succesvolle klim. Het voedsel moet energierijk, overvloedig, aantrekkelijk en licht verteerbaar zijn. Dit zijn belangrijke componenten omdat er een grote hoeveelheid energie voor nodig is. De meest voorkomende symptomen van hoogteziekte zijn misselijkheid en verlies van eetlust. Voedsel dat de maag niet verder stoort is essentieel en omdat klimmers zichzelf soms moeten dwingen om te eten. Het eten moet aantrekkelijk zijn.
Een typisch ontbijt kan combinaties van het volgende bevatten:
Pap, brood/chapati, bakbananen, pannenkoeken, eieren, worst, warme chocolademelk/thee/koffie, fruit
Lunches en diners:
Pasta, rijst, bakbananen, aardappelen, groenten, vlees, brood, soep/stoofpot, fruit, popcorn, pinda’s
Onze koks kunnen rekening houden met speciale diëten, zoals vegetarisch/veganistisch, voedselallergieën, glutenvrij, etc. Speciale verzoeken zijn welkom (voordat we de berg op gaan, alstublieft).
Er is geen methode voor het bewaren van voedsel op de berg (dit wordt minder belangrijk naarmate de temperatuur kouder wordt), maar we bevoorraden het voedsel halverwege de klim om de versheid te garanderen.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

 1. Is het veilig om de Kilimanjaro te beklimmen? Ja, met de juiste voorbereiding, ervaren gidsen en naleving van veiligheidsrichtlijnen is het beklimmen van de Kilimanjaro veilig.
 2. Wat is de beste tijd om de Kilimanjaro via de Machame Route te beklimmen? De beste tijden zijn januari-maart en juni-oktober, wanneer het weer het gunstigst is.
 3. Heb ik ervaring met bergbeklimmen nodig? Hoewel ervaring nuttig is, is deze niet verplicht. Fysieke conditie en mentale vastberadenheid zijn essentieel.
 4. Wat moet ik meenemen voor de trektocht? Essentiële uitrusting omvat warme kleding, comfortabele wandelschoenen, een goede slaapzak en een rugzak.
 5. Kan ik alleen de Kilimanjaro beklimmen? De meeste trekkingbedrijven vereisen een minimum groepsgrootte, maar solo-beklimmingen kunnen worden georganiseerd met gespecialiseerde gidsen.

Boek nu