Safari Nuggets

6-daagse Marangu-route Kilimanjaro klimmen

Inleiding

De Marangu Route wordt vaak de “Coca-Cola Route” genoemd vanwege haar reputatie als de meest comfortabele en rechttoe rechtaan route naar de Kilimanjaro. Laat je echter niet misleiden door deze bijnaam. De Kilimanjaro is een formidabele uitdaging en de Marangu Route biedt een opmerkelijke reis door weelderige regenwouden, alpiene weiden en adembenemende landschappen.

6-daagse Marangu-route Kilimanjaro klimmen

Het Kiezen van de Marangu Route

Het kiezen van de juiste route is essentieel voor een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro. De Marangu Route wordt geprezen vanwege de geleidelijke beklimming, comfortabele hutten voor overnachtingen en de mogelijkheid om diverse flora en fauna te bewonderen.

Voorbereiding en Uitrusting

Een goede voorbereiding en de juiste uitrusting zijn essentieel voor een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro. Van kleding en uitrusting tot fysieke training, wij zullen je voorzien van alle noodzakelijke informatie om je klaar te maken voor je avontuur.

Dag 1: Aankomst in Moshi

Je Kilimanjaro-avontuur begint met je aankomst in Moshi, een bruisende stad in Tanzania. Je wordt naar je hotel gebracht, waar je kunt uitrusten en je kunt voorbereiden op de klim. Het is essentieel om deze tijd te besteden aan het acclimatiseren aan de hoogte.

Dag 2: Marangu-poort naar Mandara Hut

De reis begint bij de Marangu Gate, de ingang van het Kilimanjaro National Park. Op deze dag wandel je door weelderige regenwouden en vang je een glimp op van exotische dieren in het wild, totdat je de Mandara Hut bereikt voor je eerste overnachting.

Dag 3: Mandarahut naar Horombohut

Naarmate je hoger komt, verandert het landschap dramatisch. Je doorkruist de heide- en heidegebieden en geniet van een adembenemend uitzicht op Mawenzi Peak en het omliggende landschap.

Dag 4: Acclimatisatiedag in Horombo Hut

Een goede acclimatisatie is essentieel voor een succesvolle klim. Je brengt een dag door in Horombo Hut, zodat je lichaam zich kan aanpassen aan de hoogte terwijl je de omgeving verkent.

Dag 5: Horombohut naar Kibohut

Op deze dag ga je naar Kibo Hut, het laatste kamp voor je toppoging. Het grimmige woestijnlandschap in de Alpen zal een schril contrast vormen met de weelderige regenwouden waarin je begon.

Dag 6: Summit-avond

Summit Night is een buitengewone ervaring. Je staat op in de vroege uurtjes en trotseert de kou om de top te bereiken. De nachtelijke hemel is versierd met talloze sterren en je reis culmineert op Uhuru Peak, het dak van Afrika.

Uhuru-piek: de top

Staan op Uhuru Peak is een moment van pure triomf. Je bent getuige van de Afrikaanse zonsopgang vanaf het hoogste punt van het continent en geniet van adembenemende panoramische uitzichten.

Afdaling: Gilman’s Point naar Horombo Hut

Het afdalen van de Kilimanjaro is net zo belangrijk als het beklimmen ervan. Je gaat terug naar de Horombo Hut, waar je nadenkt over je prestatie en het landschap vanuit een ander perspectief bekijkt.

Dag 7: Horombohut naar Marangu-poort

De laatste dag van uw reis brengt u terug naar Marangu Gate, waar u uw prestatiecertificaat ontvangt. Dit is een tijd voor bezinning en feest. En dan teruggebracht worden naar Hotel in Moshi.

Dag 8: Vertrek – Kilimanjaro International Airport

Na een goede nachtrust in uw hotel, staat het ontbijt klaar voor de geplande check-out om 10.00 uur. (Als u overdag in het hotel wilt blijven, geeft u dit dan aan bij het boeken van uw reis. u informeren over de kosten voor een ‘dagkamer’ waarmee u tot 18.00 uur kunt blijven, en vervolgens namens u de boeking maken.)
Omdat de transferservices al in dit pakket zijn inbegrepen, wordt u opgehaald bij uw hotel en afgezet op de luchthaven.

Bij het plannen van uw Kilimanjaro-expeditie is het essentieel om vooraf een duidelijk budget vast te stellen en rekening te houden met extra uitgaven zoals fooien voor gidsen en conciërgepersoneel.
Safari Nuggets is een gerenommeerde lokale touroperator die u helpt bij het plannen van een veilige en succesvolle klim met een succespercentage van meer dan 95%.

Wat is de prijs voor Kilimanjaro klimmen op de 6-daagse Marangu-route?

Hieronder vindt u een prijslijst voor 2024 voor de Kilimanjaro 6-daagse Marangu-route, rekening houdend met de groepsgrootte van klimmers. Kijk naar de verwachte groepsgrootte en de prijs en maak vervolgens een boeking voor je komende avontuur met Safari Nuggets.

6-daagse Marangu-route Prijzen per persoon

Aantal klimmers

Kosten per klimmer

1

$2481

2

$2024

3

$1963

4

$1907

5

$1871

6

$1854

7

$1825

8

$1830

9

$1824

10+

$1808

Boek nu

De prijs van het trekkingpakket is inclusief:

 • Ophalen en afzetten van de luchthaven – Kilimanjaro Airport (JRO) – Moshi
 • 2 nachten in een hotelaccommodatie in Moshi (een nacht vóór de trekking en de nacht na de trekking)
 • Alle parktarieven voor het nationale park inclusief belastingen
 • Alle maaltijden en onbeperkt drinkwater op de berg
 • Privétoilettent inbegrepen (1 toilet per 7 klimmers)
 • Alle salarissen voor gidsen, assistent-gidsen, chef-kok, dragers
 • Vervoer van en naar de parkpoort
 • Zuurstof voor noodsituaties bij hoogteziekte
 • Alle kampeeruitrusting (tenten, tafels, stoelen, kookgerei, eettent, slaapmatras – maar geen slaapzak)

De prijs van het trekkingpakket is exclusief:

 • Extra JRO-ophaal- en wegbrengdiensten op de luchthaven ($40 per auto)
 • Slaapzak – neem deze zelf mee of huur er een bij onze materiaalverhuurwinkel
 • Internationale vluchten en visa
 • Reisverzekering
 • Tips van personeel voor bergbeklimmen
 • Alcoholische dranken
 • Persoonlijke reis- en bagagekosten
 • Telefoon-/internetrekening
 • Wasserette
 • Eventuele persoonlijke spullen
 • Activiteiten die niet in het programma vermeld staan

Let op: Voor privégroepen met een even aantal deelnemers is de prijs gebaseerd op dubbele bezetting in het hotel in Moshi en in de tenten op de berg. Privékamers/tenten zijn beschikbaar tegen een meerprijs. Voor oneven genummerde deelnemers is de prijs voor één enkele hotelkamer en tent al in de opgegeven prijs verwerkt. Ons standaardbeleid is om de gehele prijs gelijkmatig te verdelen. Indien u dit wenst, kunnen wij een aparte prijs berekenen voor personen met een dubbele bezetting en voor een persoon met een enkele bezetting.

Alles wat u moet weten over het geven van fooien aan bergpersoneel

Hoeveel bemanningsleden zijn er op mijn klim?

Hoewel we van tevoren weten hoeveel gidsen, assistent-gidsen en koks je nodig hebt voor een klim, weten we pas op de ochtend van de klim hoeveel dragers er zullen worden ingezet. Het maximale toegestane gewicht dat elke drager mag dragen is 20 kg plus zijn eigen uitrusting. Uiteraard hebben ze ook 3 maaltijden per dag nodig en een matras (niet alle bedrijven leveren deze voor dragers, maar wij wel). Dus zodra het totale gewicht is gewogen van alle spullen die de berg op worden gebracht, weten we de definitieve bemanningsaantallen. Voor een kleine groep (4 klimmers of minder) is een ruwe schatting van het aantal dragers doorgaans 4 dragers/klimmer. Bij grotere groepen ongeveer 3 dragers per klimmer. Bij de Marangu-route (overnachtingen in hutten) zijn ongeveer 1-2 dragers per klimmer nodig. Hoewel we groepsgroottes van elk aantal kunnen accommoderen, behandelt het nationale park groepen van meer dan 10 personen als 2 beklimmingen. Dit betekent dat er voor meer dan 10 personen in uw groep 2 hoofdgidsen, 2 koks, etc. zijn. De groep blijft echter nog steeds als één groep op de berg.

Hoeveel is een aanbevolen fooi?

Het is door de verzameling van feedback van onze klanten dat de onderstaande richtlijnen zijn voorgesteld.
Aanbevolen fooitarieven variëren van:

 • Voor hoofdgids $20 – $30/dag
 • Voor elke assistent-gids $15 – $20/dag
 • Voor kok $15 – $20/dag
 • Voor elke drager $5 – $7/dag

Van de groep dragers zullen sommigen tijdens de hele klim extra taken hebben, zoals tentmeester, ober en toiletverzorger (bij gebruik van privé-toilettenten). We raden aan om deze dragers een extra bedrag van $ 3 per dag te geven. Er zullen ook topdragers zijn die alleen tijdens de dag van de top extra taken hebben. We raden $ 20 per reis aan voor de dragers van de top. Dit zijn slechts richtlijnen. Het is aan jou en je budget of je hiervan wilt afwijken.

Maaltijden tijdens de Kilimanjaro-klim

Op de berg is het eten van een goed dieet essentieel voor een succesvolle klim. Het voedsel moet energierijk, overvloedig, aantrekkelijk en licht verteerbaar zijn. Dit zijn belangrijke componenten omdat er een grote hoeveelheid energie voor nodig is. De meest voorkomende symptomen van hoogteziekte zijn misselijkheid en verlies van eetlust. Voedsel dat de maag niet verder stoort is essentieel en omdat klimmers zichzelf soms moeten dwingen om te eten. Het eten moet aantrekkelijk zijn.
Een typisch ontbijt kan combinaties van het volgende bevatten:
Pap, brood/chapati, bakbananen, pannenkoeken, eieren, worst, warme chocolademelk/thee/koffie, fruit
Lunches en diners:
Pasta, rijst, bakbananen, aardappelen, groenten, vlees, brood, soep/stoofpot, fruit, popcorn, pinda’s
Onze koks kunnen rekening houden met speciale diëten, zoals vegetarisch/veganistisch, voedselallergieën, glutenvrij, etc. Speciale verzoeken zijn welkom (voordat we de berg op gaan, alstublieft).
Er is geen methode voor het bewaren van voedsel op de berg (dit wordt minder belangrijk naarmate de temperatuur kouder wordt), maar we bevoorraden het voedsel halverwege de klim om de versheid te garanderen.

Boek uw Kilimanjaro-klim

U kunt uw Kilimanjaro-klim voor 2024 boeken door dit formulier in te vullen en uw aanvraag in te dienen. Onze reisadviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op met een offertevoorstel voor uw beklimming. Bekijk ook wat andere klanten op TripAdvisor over Safari Nuggets zeggen. Lees onze Veelgestelde vragen over de Kilimanjaro en de Kilimanjaro-paklijst.

Veelgestelde Vragen (FAQ’s)

 • Hoe lang duurt het om de Kilimanjaro via de Marangu Route te beklimmen?

De standaard Marangu-route duurt meestal 5 tot 6 dagen om de top te bereiken.

 • Is ervaring met bergbeklimmen vereist om de Marangu-route te proberen?

Hoewel eerdere ervaring een voordeel is, is het geen vereiste. De geleidelijke beklimming en comfortabele hutten maken het een geschikte optie voor wandelaars van verschillende niveaus.

 • Wat is de beste tijd van het jaar om de Kilimanjaro via de Marangu-route te beklimmen?

De beste periode is tijdens de droge seizoenen, van juni tot oktober en december tot februari.

 • Hoe fysiek veeleisend is de beklimming van de Marangu-route?

De Marangu-route wordt beschouwd als een matig uitdagende beklimming. Fysieke conditie en goede voorbereiding zijn essentieel.

 • Kan ik de Kilimanjaro via de Marangu-route zelfstandig beklimmen, of heb ik een gids nodig?

Het Kilimanjaro Nationaal Park vereist dat alle klimmers worden begeleid door een gecertificeerde gids en dragers om redenen van veiligheid en behoud.

Boek nu